Rhino - Sieraden

3D technieken zoals ontwerpen op de computer, 3D scannen en 3D printen worden steeds vaker toegepast binnen de sieradenbranche. Veel goud- en zilversmeden en sieraadontwerpers vinden het inzetten van 3D technieken spannend. Komt het ambacht niet in ‘gevaar’? De geluiden uit de markt van vakmensen die wel 3D technieken gebruiken zijn heel positief. De combinatie van het eeuwenoude ambacht met 3D technieken vergroot mogelijkheden en opent nieuwe deuren.

Vormvrijheid
Werken met Rhino betekent veel vormvrijheid. Elk idee kan worden vertaald naar een 3D ontwerp (3D model). Dit betekent niet dat schetsen overbodig wordt. Veel creatieve ontwerpers vinden het prettig om eerst een schets op papier te maken. Naast vormvrijheid biedt ontwerpen op de computer nog meer voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld maten snel worden gewijzigd en verschillende versies worden vergeleken. Ook is het mogelijk om een hele complexe ontwerpen te maken. Een ander groot pluspunt is de presentatie. Klanten kunnen bij maatwerkopdrachten vooraf al een heel realistisch beeld van het eindresultaat zien.

3D scanning en 3D printing
3D scanning wordt steeds vaker naast 3D printing ingezet. Met een 3D scanner kan een bestaand object binnen een paar minuten vertaald worden naar een computermodel. Dit bespaart veel tijd. Vervolgens is het mogelijk om het model te bewerken. Als laatste stap kan aan de slag worden gegaan met 3D printing. Met een 3D printer is het bijvoorbeeld mogelijk om een wasmodel te printen. Ook kan in goud of zilver worden geprint. Het aanbod aan 3D printmaterialen is groot.

Neem voor meer informatie contact met ons op: 020 - 314 44 10.

 

Geschikte Rhino cursussen

 Rhinoceros3d logo

 

Rhino sieraden