Rhino VR

Rhino is vooral bedoeld voor 3D ontwerpen en niet om te presenteren. Het kan echter soms wel handig en leuk zijn om de modellen in VR te bekijken zodat beter rond het ontwerp bewogen kan worden. Hiervoor is nu een app ontwikkeld: Mindesk VR. Deze gratis app is te downloaden via Food4Rhino en te gebruiken met de Oculus Rift (1.5) en de HTC Vive.

 Rhino vr schema

De plug-in zal na installatie bij de volgende keer als Rhino wordt opgestart in de menubalk staan. De app werkt heel simpel. Hij kan gestart en gestopt worden met de twee knoppen in het menu, waarna het model zichtbaar is in de VR bril. Daarnaast zijn nog wat opties in te stellen, zoals de algemene schaal en camera instellingen. Verder is er nog algemene informatie over de app te vinden.

Eenmaal in VR werken de controllers intuïtief en kan er makkelijk rondgelopen en gekeken worden. Deze app is, indien men een VR bril bezit, leuk en handig om beter te kunnen ontwerpen met Rhino. Het biedt meer inzicht in het ontwerp doordat men werkelijk rond het model kan 'lopen'. 

Neem voor meer informatie contact op met Eric Eelman: 020 - 314 44 10.